Összesen hat, szélkárral kapcsolatos bejelentés érkezett a megyei műveletirányításra: a mezőtúri református kollégium tetején egy másfél négyzetméteres lemezdarab csúszott meg veszélyesen; valamint a rákócziújfalui polgármesteri hivatal udvarán dőlt meg egy nagyméretű fa. Egyéb helyszíneken szintén jellemzően kidőlt fák miatt kellett beavatkozni.

Emellett három másik káreseményt is fel kellett számolni.

Mintegy száz négyzetméteren égett a nádas tegnap délután Jászberény külterületén, a Szelei úton. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére már csak izzás és parázslás volt tapasztalható, amelyet az egység kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel megszüntetett. A munkálatokat az erős szél nehezítette.

Csőtörés miatt harminc centiméter mély víz állt Szolnokon több Bajtárs utcai társasház szervizalagútja alatt tegnap délután. A szolnoki hivatásos tűzoltók búvárszivattyúval távolították el a vizet, majd a helyszínt átadták a vízmű szakembereinek.

Szemét égett tíz négyzetméternyi területen tegnap este Jászárokszálláson, a Szent István telepen. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.