Pókász Endre, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense elmondta: a program során korszerűsödik a Kolozsvári úti, illetve a szandaszőlősi Eszterlánc óvoda, valamint a Kertváros-Alcsisziget és térsége területén egy új óvoda épül.
 
A több mint háromszáz gyereket érintő beruházások jövőre kezdődő kivitelezése idején az óvodások a város többi hasonló intézményébe járnak majd - jegyezte meg.
 
Az elfogadott előterjesztés szerint a belvárosi Kolozsvári úton levő négy csoportszobás intézmény 1974-es nyitása óta csak kisebb felújítások történtek. Az energiahatékonysági intézkedésekkel az épület üzemeltetése gazdaságosabbá válik, akadálymentesítésre is sor kerül. A szintén négycsoportos Eszterlánc óvoda felújítását a műszaki állapota és a városrészben tapasztalható férőhelyek iránti igény is alátámasztja.
 
A kertvárosi intézmény vályog- és téglaépülete eredetileg nem óvodának épült, a födémzáró betonkoszorú hiánya miatt statikai problémák jelentkeznek, nem megfelelőek az infrastrukturális feltételek. A jelenleg két csoportszobával rendelkező, gazdaságtalanul üzemeltethető intézmény helyett egy modern, komplex módon akadálymentesített, háromcsoportos új óvoda épül.